Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών
"Directors & Officers"


Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών Directors & Officers

Το πρόγραμμα Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών “Directors & Officers” σχεδιάστηκε για να προσφέρει προστασία τόσο στα στελέχη όσο και στην ίδια την εταιρία.

Τα λάθη και οι παραλείψεις είναι αναπόφευκτα στη διοίκηση μιας επιχείρησης. Συχνά, τα στελέχη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλούνται να πάρουν αποφάσεις κάτω από πραγματικά ασφυκτικές συνθήκες.

Ανεξάρτητα από την υπευθυνότητα, τις ικανότητες και τις καλές προθέσεις των στελεχών της, καμιά επιχείρηση δεν είναι άτρωτη. Καταγγελίες και διεκδικήσεις, μπορούν ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν, και να έχουν δυσανάλογα μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για τα στελέχη της.

Η προσέγγιση μας αντιμετωπίζει σφαιρικά τις αξιώσεις που προκύπτουν από τρίτους, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και όλα τα στάδια που οδηγούν ένα στέλεχος με θέση ευθύνης σε μία λάθος ενέργεια ή απόφαση.

Τι καλύπτει το πρόγραμμα Ασφάλισης Ευθύνης Στελεχών

 • Η βασική κάλυψη του προγράμματος αφορά τη διοικητική ευθύνη των διευθυντών και των στελεχών της εταιρίας έναντι απαιτήσεων τρίτων, όπως πελάτες, προμηθευτές, επίσημες αρχές, αλλά και μέτοχοι και εργαζόμενοι, εξαιτίας λαθών ή παραλείψεων κατά την άσκηση των διοικητικών και διαχειριστικών καθηκόντων τους.
 • Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης και προαιρετικές καλύψεις που αφορούν την εταιρία, όπως κάλυψη της ευθύνης της ίδιας της εταιρίας ως νομικού προσώπου, έναντι απαιτήσεων τρίτων και κάλυψη σε περίπτωση απιστίας υπαλλήλου και χρηματικών απωλειών.

  Η ασφάλιση ευθύνης στελεχών Directors & Officers καλύπτει τα στελέχη ακόμη και για τις απαιτήσεις που μπορεί να ανακοινωθούν έως και 5 χρόνια μετά τη λήξη του ασφαλιστηρίου, οι οποίες αφορούν περιστατικά που συνέβησαν μέσα στην περίοδο ισχύος του ασφαλιστηρίου. Καλύπτει δραστηριότητες σε όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός των Η.Π.Α. και Καναδά.

 • Έξοδα που καλύπτονται

  Σε περίπτωση απαίτησης, τα έξοδα που καλύπτει το πρόγραμμα D&O, εντός των ορίων της κάλυψης, είναι τα εξής:

  • Η επιδικασθείσα χρηματική αποζημίωση.
  • Το χρηματικό ποσό συμβιβασμού της απαίτησης.
  • Τα έξοδα υπεράσπισης και ερευνών.
  • Η απώλεια χρημάτων εξαιτίας απιστίας υπαλλήλων.
  • Η απώλεια χρημάτων εξαιτίας διάρρηξης της επιχείρησης ή κατά τη μεταφορά τους.


  Στο Πρακτορείο μας θα βρείτε σχεδόν όλες τις μεγαλύτερες και φερέγγυες Ασφαλιστικές Εταιρείες.  Πάρτε άμεσα την προσφορά για Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών “Directors & Officers”, με ένα τηλεφώνημα ή συμπληρώστε την φόρμα για να σας καλέσουμε εμείς.