Συχνές Ερωτήσεις για την Ασφάλιση Ζωής και Αποταμίευσης

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ;

Ο κυριότερος λόγος είναι η οικονομική προστασία της οικογένειάς σου σε περίπτωση απώλειας της ζωής σου, απ’ οποιαδήποτε αιτία. Η Ασφάλιση Ζωής είναι επίσης ένα μέσο που σε βοηθά ν’ αποταμιεύεις και να επενδύεις συστηματικά για τη δημιουργία ενός κεφαλαίου για την κάλυψη μελλοντικών οικονομικών αναγκών σου, όπως είναι:

  • η μόρφωση των παιδιών σου
  • η εξασφάλιση της συνταξιοδότησης σου
  • η απόκτηση κατοικίας
  • η αντιμετώπιση εκτάκτων οικονομικών αναγκών
  • η εξόφληση των υποχρεώσεών σου σε τρίτους.

Ακόμη, η Ασφάλιση Ζωής μπορεί να επεκταθεί με αριθμό Συμπληρωματικών Ωφελημάτων, για να καλύψει και άλλες ασφαλιστικές σου ανάγκες.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ “ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΟΥ”;
Είναι τα χρήματα που παίρνεις, όταν ακυρώνεις το ασφαλιστήριό σου πριν από την λήξη του. Αξία εξαγοράς έχουν όλα τα ασφαλιστήρια Ζωής, εκτός από την Απλή Ασφάλιση Ζωής. Η ημερομηνία από την οποία αποκτάς το δικαίωμα αυτό καθορίζεται στο ασφαλιστήριό σου, και διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Η πρόωρη εξαργύρωση συνήθως δεν είναι προς το συμφέρον σου αφού όχι μόνο θα πάψεις να έχεις την ασφαλιστική κάλυψη αλλά πολλές φορές υπάρχουν και επιβαρύνσεις για πρόωρη εξαγορά στα αρχικά στάδια ενός σχεδίου ενώ παράλληλα εάν το εξαγοράσεις πριν την συμπλήρωση των πρώτων 6 χρόνων θα υπάρχουν και φορολογικές επιπτώσεις. Σε συμβουλεύουμε να μην εξαγοράσεις πρόωρα το ασφαλιστήριο σου χωρίς να διευκρινήσεις τις συνέπειες και πάρεις συμβουλή από ειδικό.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΩ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ;
Στα περισσότερα ασφαλιστήρια Ζωής, μπορείς να προσθέσεις διάφορα συμπληρωματικά ωφελήματα για να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο την ασφαλιστική σου προστασία. Τέτοια παραδείγματα είναι η Πρόσθετη Απλή Ασφάλιση Ζωής, η Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων, η Μόνιμη Ολική Ανικανότητα, η Κάλυψη Σοβαρών Ασθενειών και άλλα. Η ασφαλιστική σου εταιρεία ή ο ασφαλιστικός σου διαμεσολαβητής, με την κατάλληλη ανάλυση των ασφαλιστικών αναγκών σου, θα είναι σε θέση να σου προτείνει τα συμπληρωματικά ωφελήματα που θα πρέπει να περιλάβεις στο ασφαλιστήριό σου.
ΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΖΩΗΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;
Εχεις το δικαίωμα, μέσα σε 30 ημέρες από την παράδοση του ασφαλιστηρίου σου Ζωής ή την αποστολή του με συστημένη επιστολή, να ενημερώσεις γραπτώς την ασφαλιστική σου εταιρεία για την απόφασή σου προς υπαναχώρηση και ακύρωση του ασφαλιστηρίου. Η ασφαλιστική σου εταιρεία θα επιστρέψει όλα τα ποσά που έχεις πληρώσει αλλά θα αφαιρέσει οποιαδήποτε έξοδα έχει καταβάλει για ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχεις υποβληθεί για σκοπούς αξιολόγησης και αποδοχής της πρότασής σου για ασφάλιση.